CORRATEC IS WERELDKAMPIOEN!

Simon Gegenheimer is wereldkampioen mountainbike geworden in de Mountainbike sprint. De Duitser heeft in Graz (Oostenrijk) de huidige Europees kampioen Jeroen Van Eck (NED/28) en de Zweed Anton Olstam (SWE/23) verslagen.

Wat een race. Gisteren was er een waar spektakel op de Wereldkampioenschappen in Graz, Oostenrijk. Simon Gegenheimer heeft de wereldtitel gewonnen in een adembenemende finale. Een geweldige race. Maar eerst iets anders. De wedstrijd begon met een korte individuele tijdrit. De renners gingen individueel de piste op en konden zo een veelbelovende uitgangspositie creëren voor de laatste manches. Hier ging het niet helemaal goed voor Gegenheimer die "slechts" op de 8ste plaats belandde. Dit was echter geen groot obstakel. Want in de kwart- en halve finales plaatste Simon zich op een geweldige manier voor de finaleheat. In de grote finale was er een mooie strijd tussen Simon en zijn zwaarste concurrent Jeroen van Eck. De Nederlander van Eck leidde de finale met een sterk optreden. Simon loerde op zijn achterwiel voor zijn kans. In de laatste bocht koos de Duitser een riskante lijn op zijn Revo Bow en trok de sprint aan. In de laatste meters passeerde hij van Eck en won de wereldtitel. Een droom die uitkomt! Na de race probeerde Simon zijn succes in woorden uit te drukken:

"I'm on a high", glimlachte de 32-jarige Simon Gegenheimer na het absolute hoogtepunt uit zijn carrière. "Ik heb de algemene UCI World Cup titel gewonnen, zeven World Cup wedstrijden en vier UCI World Championship's medailles, maar nooit de titel. Op dit moment heb ik mijn carrière voltooid. Dit was alles wat ik wilde, en nu heb ik het! Deze locatie was geweldig. Na elke bocht waren er veel toeschouwers die ons allemaal toejuichten, niet alleen de Oostenrijkse renners. Het was zo cool om weer voor een publiek te staan. Jammer genoeg was ik niet al te snel in de kwalificatietijdrit, dus moest ik de race van achteraan rijden. Gelukkig voelde ik in de finale dat Jeroen vertraagde in de klim. Ik moest de laatste bocht zuiver en strak rijden, om eerder en sneller te versnellen. En dat lukte perfect!"

Marion Fromberger wordt 4e!
In de damescategorie zat onze Duitse atlete Marion Fromberger er ook steeds goed bij en kwalificeerde zich met een uitstekende prestatie voor de finale. Hier was de Italiaanse toprijdster Gaia Tomena echter niet te kloppen en Marion eindigde aan het einde van de dag als vierde. Opnieuw een podium voor corratec en het MTB racing team!

Revo Bow - De fiets van de wereldkampioen
Na de World Cup overwinning in Leuven, is de wereldkampioenschapstitel het volgende grote succes voor onze nieuwe hardtail Corratec Revo Bow! De nieuwe hardtail is een absolute race raket. Super stijf en extreem licht op hetzelfde moment. De eerste keuze voor de rijders van het MTB racing team en de nieuwe wereldkampioen Simon Gegenheimer!