FIETSHANDEL LOOPT ALS EEN TREIN: UITBREIDING NOODZAKELIJK

Wiki Sports, de Genkse groothandel in gespecialiseerde fietsen, wordt door corona gedwongen om de kantoren en de showroom te vergroten. Anders gezegd: de vraag naar fietsen is sinds de uitbraak van de crisis zodanig gestegen dat zaakvoerder Ron Bussels moet investeren in infrastructuur én in mensen, om het serviceniveau op peil te houden.

“Ons bedrijf gaat de laatste jaren al sterk in stijgende lijn”, weet Ron Bussels, “maar de coronacrisis heeft daar nog een extra dimensie aan gegeven. De consument is de fiets opnieuw gaan waarderen. Heel vroeger was het een transportmiddel voor degenen die zich geen auto konden permitteren. Toen werd het een recreatief hebbeding, en nu is de fiets een hippe, functionele mobiliteitsoplossing geworden. En daar willen ze fors meer geld voor uitgeven. Corona heeft ons zeker geen windeieren gelegd. Sinds wij op 12 mei opnieuw de deuren hebben geopend, zijn er al 6 mensen bijgekomen om alle orders te verwerken. En we denken niet dat het snel gaat stoppen. De pré-orders voor eind 2020 en 2021 zijn nu al gigantisch. Aangezien het thuiswerk een blijver is en de grote files gaan aanhouden, zal dit groeiverhaal niet snel stilvallen. Ook de doorbraak van formules als de fietsleasing is goed nieuws voor ons.”

Die populariteit van het product noopt Wiki Sports tot uitbreiding. “Er komt meer kantoorruimte en ook de showroom wordt vergroot”, aldus nog Bussels. “We gaan ook meer inzetten op opleiding en training van onze dealers, wat nodig is door de verhoogde complexiteit van de elektrische fietsen. Ook daar hebben we meer plaats en mensen voor nodig. We mogen besluiten dat corona ons verplicht om enkele versnellingen hoger te schakelen. En dat is exact wat we gaan doen!”

BRONMADE IN LIMBURG