Heb jij ze al gespot in de stad? Bezorgers kiezen massaal voor cargobikes

Bakfietsen vol kinderen met een op de pedalen stampende ouder zijn al jaren een vertrouwd stadsbeeld. Maar nu investeren ook bedrijven volop in de e-varianten. Pakketbezorgers en koeriersdiensten rijden in de grote steden al met elektrische vrachtfietsen, of cargobikes, zoals ze worden genoemd.

"Wie nu nog investeert in een bestelbus op diesel weet zeker dat er over een aantal jaar geen tweedehandsmarkt voor is’’, zegt Walther Ploos van Amstel, lector City Logistiek van de Hogeschool Amsterdam. Hij voorziet een hausse aan nieuwe vrachtfietsen komende jaren.

Veel bedrijven rijden er al mee. Webwinkel Coolblue bezorgt al in verschillende steden met de elektrische bakfiets en brengt dit jaar 1 miljoen pakjes op de fiets thuis. ANWB Wegenwacht, PostNL, DPD, de lijst is lang en het aantal cargobikes groeit ieder jaar met dubbele cijfers.

Naar schatting rijden er in Nederland inmiddels zo’n 100.000 cargobikes en bezorgfietsen en de verwachting is dat er in 2025 maar liefst 400.000 stuks rijden. Ter vergelijking: er rijden in Nederland 1 miljoen bestelauto’s. Dat jaar 2025 is geen willekeurige stip op de horizon. Steden kunnen vanaf 1 januari 2025 een zero-emissiezone invoeren. Voorwaarde is dat ze die minimaal vier jaar van tevoren aankondigen. Nieuwe bestel- of vrachtwagens die na 2025 op kenteken gezet worden, moeten emissieloos – dus op elektriciteit – rijden om in deze stadscentra te komen.

"Maar ook zonder die milieu-eisen wint de cargobike’’, stelt Ploos van Amstel. Steden maken de centra steeds autoluwer en parkeerplaatsen op straat verdwijnen of worden peperduur. "Cargobikes nemen minder ruimte in dan bestelauto’s en parkeren gratis.’’ Nog een voordeel: de vrachtfiets is in de stad vaak sneller dan de auto en kan ook in de voetgangersgebieden komen. Files of opstoppingen zijn geen probleem voor de bakfietsen.

Bron: www.ad.nl