Rijden op een elektrische scooter? Enkele voordelen van het bezit van een scooter.

Wil je een E-step kopen maar twijfel je nog? De E-step heeft een aantal praktische voordelen, die een reden kunnen zijn om een elektrische step te kopen! Maar met een elektrische step rijden is vooral ook heel erg leuk en cool!

Een elektrische step is echt heel erg leuk om er op te rijden. Het heeft daarnaast aantrekkingskracht. Mensen vinden het cool en mensen kijken er naar.

Maar leuk kan niet alleen de reden zijn om een elektrische step aan te schaffen, want dan zou een step onder de categorie speelgoed vallen. En dat is zeker niet het geval! Het is een vervoersmiddel voor volwassen met een hoop praktische voordelen:

Makkelijker dan een fiets

De elektrische step is een goed alternatief voor de fiets. Wie niet moe en bezweet aan wil komen op een afspraak gebruikt de e-step. Daarnaast is de step een stuk toegankelijker dan een fiets. Je hoeft niet op te stappen, je zit niet hoog, je evenwicht houden is makkelijk en de step is heel licht, klein en heeft een korte remweg.

Het rijden met een elektrische step is ook nog eens stukken makkelijker dan een fiets [interne link naar instructies]. Je hoeft alleen maar op te stappen, gas te geven, te sturen en te remmen. Je balans zoeken gaat vanzelf. Iedereen kan er direct op rijden, terwijl fietsen vaak wat oefening vergt.

Een elektrische step is snel

Met een elektrische step ben je snel op je bestemming. Je kunt op de meeste steps maximaal 25 kilometer per uur rijden. Ook de actieradius is goed. Op een volle accu kun je met de meeste steps 20 tot wel 50 kilometer of meer steppen. Daarmee is de step ook geschikt voor buiten de stad, voor woon-werk verkeer. 

Geen files meer en milieuwinst

In Nederland en België zijn er veel steden die worstelen met een mobiliteitsprobleem. Er zijn te veel auto’s op de weg en de luchtkwaliteit is niet fijn tijdens de spits. Met een E-step ben je in de stad sneller van punt A naar B dan met de auto. Je hoeft dus niet meer in de file te staan of van stoplicht naar stoplicht te rijden. Je kunt de auto thuis laten staan. Wie buiten de stad woont pakt het openbaar vervoer en vervolgt zijn weg in de stad met een E-step. Minder auto’s in de binnensteden, meer ruimte voor groen doordat er minder parkeerplaatsen nodig zijn, geen stinkende brommers, scooters of auto’s meer en veel minder geluidsoverlast.

Een elektrische step is een duurzaam vervoersmiddel. Het heeft alleen een volle accu nodig en stoot geen uitlaatgassen uit. De steps dragen daarmee bij aan het vergroenen van het vervoer. Daarnaast worden steps aangedreven door een elektromotor. Die motoren hebben zeer beperkte slijtage en hebben veel minder onderhoudskosten dan bijv. een auto. En elektriciteit is ook nog eens een stuk goedkoper dan benzine of diesel.

Vrijheid

Een elektrische step brengt je snel van punt A naar punt B, zonder dat je jouw auto moet ophalen uit de parkeergarage (en daarna weer moet parkeren op de andere locatie) of moet wachten op de bus of taxi. De meeste steps zijn licht van gewicht en opvouwbaar. Je loopt dus je huis of kantoor uit, klapt de step open en bent vertrokken.

Samengevat zijn de voordelen dus:

  • Leuk en cool;
  • Makkelijk in gebruik;
  • Snel;
  • Lange actieradius;
  • Geen verloren tijd in de file;
  • Duurzaam;
  • Geen lawaai;
  • Weinig onderhoud;
  • Brandstofbesparing (geldbesparing);
  • Vrijheid.

 

Bronesteprijden.nl