Wiki Sports wordt exclusieve distributeur voor Rotwild.

Het Genkse Wiki Sports heeft sinds september 2019 de excusieve distributie verworven van Rotwild. Dit voor Belgie, Nederland en Luxemburg.

Rotwild is hét Duitse topmerk! De eerste serie productie vond plaats in 1996, dit in het zuiden van Duitsland, Dieburg. Meteen won Rotwild het wereldkampioenschap downhill, gevolgd door verschillende wereldtitels in marathon en cross-country. bovendien won Rotwild ook diverse Olympische medailles, hiermee is het DNA van Rotwild als HIGH-END merk in MTB ontwikkeld. Anno 2020 zet Rotwild deze ontwikkeling verder met een speciale collectie E-MTB fietsen van uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Als je alleen voor het beste wilt gaan, dan is een elektrische mountainbike van Rotwild altijd een goede keuze zegt Ron Bussels, zaakvoerder van Wiki Sports.

Hun kracht ligt vooral in de ontwikkeling en hun specialisme in de wielersport. Een voorbeeld, het Duitse AMG staat hoog aangeschreven in heel Europa, daarmee hebben zij al jaren een succesvol samenwerkingsverband. In het design van hun fietsen vind je dit ook terug.

Ook met Porsche is er een samenwerking,  zo ontwikkelde Rotwild in 2019 de eerste Porsche E-bike.. Dit is meteen ook de meest veroorloofbare E-Porsche stelt Ron al lachend. 

Mr. Schlitt CEO van Rotwild stelt de keuze voor Wiki Sports als een logische keuze. Wiki Sports is een een sterk groei bedrijf, de filosofie matched met onze gezonde ambities! Bovendien heeft het team door de jaren heen een ruime kennis in E-mobillity opgebouwd. Het hoofdkantoor van Wiki Sports zien wij in de toekomst ook verder uitgroeien als testcenter in de Benelux voor onze nieuwste Rotwild modellen.

Dat beiden partijen geloven in de samenwerking is duidelijk! In minder dan 2 maanden werd reeds 95% van de 2020 productie voor Benelux verkocht. Ook in de winkels gaat de doorverkoop erg hard zegt Ron, we zijn gestart met een aantal key-dealers in de Benelux die net zoals wij geloven in de meerwaarde van Rotwild. De vraag is momenteel hoger dan de beschikbaarheid.